Cheesecake συνταγη

Εδώ θα βρείτε την καλύτερη cheesecake συνταγη που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και με υλικά που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα super market.

cheesecake-suntagh

ΥΛΙΚΑ

ΚΡΟΥΣΤΑ
15 μπισκότα Graham
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
4 κουταλιές της σούπας (1/2 ράβδο) ανάλατο βούτυρο, συν περισσότερο για τηγάνι

ΤΣΙΖΚΕΪΚ
4 (8-ουγκιά) πακέτα τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού άλας
1 κουταλιά της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
4 μεγάλα αυγά
3/4 κούπες ξινή κρέμα
1/2 κρέμα γάλακτος

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 κούπα κομμένες στη μέση φράουλες
1/4 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
2 κούπες ψιλοκομμένο κέικ, για τις πλευρές

ΟΔΗΓΙΕΣ

Κάνετε την κρούστα: Βουτυρώνετε ένα 9″ springform τηγάνι. Τυλίξτε το κάτω μέρος
και τις πλευρές σε ένα διπλό στρώμα από αλουμινόχαρτο. Ορίστε ένα ράφι στη μέση
του φούρνου και προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς F.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ, αλέστε μπισκότα σε ψιλά ψίχουλα. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπήστε για να συνδυάσετε. Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή τα δάχτυλά σας για να συνδυάσετε το μείγμα μέχρι τα ψίχουλα να είναι ομοιόμορφα υγρό. Πατήστε στο κάτω μέρος και περίπου στο ένα τρίτο του ύψους από τις πλευρές του τηγανιού. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Τοποθετήστε το τηγάνι σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε την κρούστα για 10 λεπτά.
Βάλτε το σε μια σχάρα να κρυώσει. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου σε 325 βαθμούς F.

Κάντε το Cheesecake: Στο μπολ ενός όρθιου μίξερ με εγκαταστημένα χτυπητήρια (ή σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός), κτυπήστε το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα, ξύνοντας το κάτω μέρος του κύπελλο όπως απαιτείται μέχρι να είναι τελείως λεία, 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει αφράτο, 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας για 1 λεπτό μετά από κάθε ένα. Προσθέστε την ξινή κρέμα και την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να είναι τελείως λεία, περίπου 1 λεπτό.
Φέρτε ένα μέτριο τηγάνι ή τσαγιέρο γεμάτο με νερό να βράσουν.
Χύστε το cheesecake μίγμα στην κρύα κρούστα και εξομαλύνετε την κορυφή.

Τοποθετήστε το cheesecake σε ένα βαθύ ταψί και βάλτε το στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Προσεκτικά χύστε αρκετό βραστό νερό μέσα στο ταψί για να έρθει περίπου στα μισά μέχρι τις πλευρές του τηγανιού springform. Ψήστε μέχρι η κορυφή να γίνει καφέ και αρχίσει να σπάει, περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Απενεργοποιήστε το φούρνο, κρατήστε την πόρτα ανοιχτή με μια ξύλινη κουτάλα, και αφήστε το cheesecake να κρυώσει αργά στο νερό του για 20 λεπτά.
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, στη συνέχεια, ανασηκώστε προσεκτικά το springform τηγάνι έξω από το νερό και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Μεταφέρετε στο ψυγείο για να το αφήσετε να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον 4 ώρες.

Κάντε το Topping: Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, ζεσταίνετε 3/4 φλιτζάνι φράουλες σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να κοχλάζει. Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ενωθούν. Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει σα σιρόπι, 10 λεπτά. Περάστε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι φράουλες σε μπολ και ανακατέψτε το σιρόπι μέχρι να τις καλύψει.
Τρέξτε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη του τηγανιού springform, στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά τις πλευρές του τηγανιού. Αλείψτε τις πλευρές με τριμμένο κέικ.
Βάλτε το μίγμα φράουλας με ένα κουτάλι πάνω από το cheesecake και σερβίρετε.

Advertisements